High Performing Teams

Temelj svake uspješne organizacije je kvalitetan tim. Da bi do toga došlo, nije dovoljno sakupiti određen broj ljudi, smjestiti ih u isti prostor i nasumično podijeliti u timove. Sastavljanje uspješnog tima vještina je koja se ne može naučiti preko noći i zahtijeva mnogo rada i truda. Još veću važnost u ovom cilju nosi održavanje tima, to jest, redovito ulaganje vremena i pažnje u radnu grupu. Ono što je ključni element u vođenju brige o timu jest konzistentnost. Jednokratna iskustva kratkotrajno povećavaju kvalitetu tima, no ona se ubrzo vraća na svoju početnu razinu. Stvarnu je promjenu nemoguće ostvariti jednom radionicom ili savjetovanjem, već je potrebno uložiti vrijeme i trud u napredovanje. Kako voditelj tima, tako i njegovi članovi. Način na koji ste to može postići je program High Performing Team® ili HPT. Cilj HPT-a je povećati suradnju i sigurnost na radnom mjestu, smanjiti broj i intenzitet konflikata, unaprijediti angažman i potaknuti svakog člana tima na razvoj – kako poslovni, tako i osobni.  

Što Vaš tim može postići uz HPT? 

Nekoliko učinaka HPT programa već je spomenuto, no njegovo je djelovanje vrlo široko. Održavanje kvalitete tima donosi: 

  • poboljšanje komunikacije, međusobnog poštovanja i uvažavanja unutar tima, 
  • razvoj međusobnog povjerenja te osjećaja psihološke sigurnosti u timu, 
  • podizanje svijesti svakog člana o njegovom talentu i sposobnostima te daljnji razvoj istih, 
  • utvrđivanje zajedničkog cilja tima te rad prema njegovom ostvarenju, 
  • povećanje produktivnosti i angažmana pojedinih članova tima kao rezultat jasne i nedvosmislene komunikacije, 
  • otvorene i ozbiljne razgovore u kojima sudjeluju svi članovi kako bi zajedno surađivali na održivom razvoju u pozitivnom smjeru. 

Niti jedan od ovih ciljeva ne može se postići jednokratnom radionicom, već je za sve potrebno više puta aktivno sudjelovati i pretvoriti iznimku u pravilo. Praksa koja se nauči na HPT-u održiva je u svakodnevnom poslovnom životu te je izrazito važan nastavak komunikacije i nakon trajanja programa. Kvalitetnom timu potrebno je održavanje, mijenjanje i ispravljanje.  

Zašto odabrati HPT? 

High Performing Team® program potkrijepljen je godinama istraživanja i analiza te broji više od 2800 zadovoljnih timova. Radi se o praksi koja dijeli vizije o uspjehu s drugim metodama, no postiže jasne rezultate zahvaljujući svojoj jedinstvenosti. Do nastanka HPT programa došlo je suradnjom različitih područja: od psihologije i neuroznanosti do biznisa i dugog poslovnog iskustva. Mnogi korisnici koji koriste HPT program navode kako su druge metode zvučale dobro na papiru, bez da su u stvarnosti donosile rezultate, dok HPT ostavlja dugoročan učinak na tim. Ova metoda povećava kvalitetu Vašeg poslovanja bez da mijenja same proizvode ili marketing, već djeluje na sam temelj – dinamiku tima. HPT ne nudi puke teorije čija će Vas primjena preobratiti ni „WOW“ efekt, već održiv i dugoročan učinak promjene u ponašanju članova tima te u njihovim međuodnosima. 

Ovaj je program standardiziran i moguće ga je primijeniti na različite timove unutar organizacije – program nije ograničen na samo jedan tim. Zahvaljujući tome, njegov učinak može osjetiti cijela tvrtka što će znatno utjecati na rezultate. HPT program temelji se na razvijanju psihološke sigurnosti unutar tima, podizanje produktivnosti, poboljšanje komunikacije i timskog rada  u svakom dijelu Vaše organizacije. 

HPT digitalno putovanje 

Omogućuje vam da koristite digitalnu platformu za stvaranje mjerljivog održivog utjecaja i da svaki tjedan stečena znanja i vještine provedete u djelo. Za maksimalni učinak programa, digitalna platforma automatski šalje zadatke prije, između i nakon timskih radionica, omogućuje sudionicima evaluaciju i povratnu informaciju na svakom koraku, pruža bolju komunikaciju među članovima tima i daje konačno izvješće o napretku. 

Koristite e2grow platformu za stvaranje mjerljivog održivog utjecaja. Ponovo i ponovo. 

 Ključ uspjeha je izgradnja navike – zato se HPT program održava u više termina te je važno nastaviti provoditi naučeno i nakon završetka programa. Tako je moguće preskočiti „AHA“ efekt koji nude jednokratne radionice i pokazati stvaran rast i razvoj, kako tima, tako i cijele organizacije. Digitalna aplikacija omogućuje vam implementaciju i učestalo ponavljanje kroz zadatke koji slijede potiče ljude da uvedu nove vještine u djelo tjednima, pa čak i mjesecima nakon samoga procesa. 

Jedini način da se uvede trajna promjena ponašanja je transformacija navika ljudi. Na našim radionicama uživo planiramo implementaciju i razmaknuto ponavljanje kroz zadatke koji slijede potiče ljude da uvedu nove vještine u djelo tjednima, pa čak i mjesecima nakon timske radionice.

 Kontaktirajte nas ako želite povećati učinkovitost vaših timova i organizacije. 

Vaš StrenghtsAdria tim